tirsdag 11. januar 2011

Rive gauche


Dette er 70tallsduften framfor noen (hvis man ser bort fra hippiedufter som patchouliolje). Rive Gauche ble skapt i 1971, "for den selvstendige kvinnen med en sterk personlighet". Flasken med striper i blått, svart og sølv var ganske annerledes enn andre parfymeflasker på den tiden, og ble sett på som veldig moderne. Jeg kjøpte min vinteren 2004 og blir barndomsnostalgisk hver gang jeg tar den på. Jeg synes den er nydelig, men det er det helt klart delte meninger om, etter hva jeg har forstått.

  • Toppnoter: Aldehyder, bergamot, sitron, grønne blader
  • Hjertenoter: Rose, jasmin, gardenia, kaprifol
  • Basenoter: Vetiver, tonka, sandel, mose

Jeg vil si aldehydene er ganske fremtredende. Det er en kjemisk framstilt duft som ofte blir brukt i klassiske parfymer, som f.eks. i Chanel No.5, Estee Lauder Youth Dew osv.

4 kommentarer:

Sophie sa...

Åh, dette er min mammas duft, - den bringer frem barndomsminner bare jeg ser flasken. Flasken er - eler var iallfall på 70-tallet - laget av aluminium eller stål eller metall. Jeg minnes godt at mammas flasker ofte hadde bulker og riper i lakken, etter at hun hadde fraktet dem på bilturene Europa rundt i sin Samsonite Beauty Case, som alltid var med på feriene våre (og nå eies av meg). Når duften av Rive Gauche spredde seg i den airconditionløse Volvoen, visste vi barna at vi snart var ved den dagens reisemål, for da var hun i ferd med å freshe seg opp før vi skulle ut av bilen...
Ellers brukte hun en parfyme som heter Charlie,- vet du mer om den?

Sophie sa...

PS. Og navnet, Rive Gauche, gjenspeiler jo det du sier om "den selvstendige kvinnen med sterk personlighet".

Glamourbibliotekaren sa...

Haha, så morsom historie! :D Charlie har jeg også, det kommer nok omtale av den før eller senere. Mange å ta av fremdeles! :)

Vigdis sa...

Denne husker jeg også!

Ad YSL, jeg fant en fantastisk sak i Dubai der jeg vandret rundt i Taxfree-sjappa imens jeg ventet på flyet mitt; alltid en god anledning til å teste ut nye dufter. Og ja, jeg er relativt hektet på duft.

YSL Supreme Bouquet var helt ny for meg, en unisex-duft som både var lett og med musk i bunnen, og selvfølgelig mye mer komplisert. Jeg kjøpte den på flekken(dette var i 2014), og har brukt hver dråpe med andakt. En vidunderlig komplisert duft!

http://www.yslbeautyus.com/supreme-bouquet/803YSL.html?dwvar_803YSL_size=2.7%20oz.%20%2F%2080%20mL