mandag 17. januar 2011

Charlie


Revlons bestselger CHARLIE kom i 1973, og henvendte seg til den unge, frigjorte, single, buksekledte karrierekvinnen. Kanskje det nærmeste man kom en feministparfyme i USA på den tiden? En av Charlie's Angels (Shelley Hack) var Charlies ansikt, og reklamene var relativt friske og sporty.


  • Toppnoter: Sitrusoljer, fersken, hyacinter, estragon
  • Hjertenoter: Jasmin, liljekonvall, cyclamen, nellik
  • Basenoter: Sedertre, sandeltre, eikemose, vanilje
Straks jeg sprayer den på, er det aldehyder så det holder. Etterhvert kjennes den ganske grønn/chypre og blomstrete, som en sterkt parfymert såpe. Ikke ulik Caron Nocturnes, som jeg jo synes lukter 80talls-shampoo - men Charlie er nok litt tyngre.

Jeg fikk en flaske av en venninne av mamma da jeg var 10. Denne er forlengst borte, og for halvannet år siden kjøpte jeg den på nytt. Jeg tror kanskje de har endret den litt, for den er litt sterkere enn jeg husker den - i allefall i begynnelsen.La oss se på noen gamle reklamefilmer! I den første synger selveste Mel Tormé, i den andre er det en ung Sharon Stone som fronter parfymen.Denne med Bobby Short var kanskje den aller mest kjente og mest catchy:


Parfymer som vekker minner må man bare kjøpe når man kommer over dem. Lenge leve nostalgien!

8 kommentarer:

Sophie sa...

Himmel og hav, der er den jo! Barndomsminner igjen, takk, Ms Glamour! Mammas parfyme nr to,- denne hadde bare bulker i lokket, siden flasken var en ordentlig flaske...:)

Denne bloggen er gøy. Men det skulle vært et kommentarfelt for mer generelle betraktninger og innspill, og ikke minst et spørrekommentarfelt for oss som vil ha svar på flere parfymespørsmål, og et ønskekommentarfelt, hvor man kunne legge ønsker om dufter man ønsker omtalt av Dem!

Men det blir kanskje litt mye å følge opp for en som har fire blogger...

Uansett så er dette riktig artig å følge med på.
Sophie

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Ja, det du beskriver her er nok et helt annet prosjekt enn mitt - jeg er ingen ekspert og kan ikke svare på alle slags parfymespørsmål. De parfymene jeg skriver om i denne bloggen er mine egne, altså de flaskene jeg har selv. Jeg kan ikke skrive omtaler om andre dufter enn mine, de har jeg jo ikke noe forhold til :) men hyggelig at du liker bloggen!

ANNEPÅLANDET sa...

Du godeste, finnes Charlie enda??? Jeg er noen år eldre enn deg, og dette er en av de store parfymene fra min tidlige ungdom. Husker vi syntes annonsene (helsider i Det Nye) var stilige. Såvidt jeg husker, luktet den godt, men Charlie Blue har jeg aldri sett før.
Hvor i alle dager fant du denne? (Tror ikke jeg vil kjøpe den, bare gå for å snuse).

Veldig morsom blogg du har startet!

Glamourbibliotekaren sa...

Den finnes absolutt! Kanskje ikke i butikkene her i landet, men i utlandet har de den i hyllene i diverse drugstores (Superdrug, Duane Reade). Helt sikkert på nettet også, cheapsmells.co.uk pleier å ha sånt. Charlie Blue = Charlie. Senere kom Charlie Red, Charlie Gold osv, så jeg tipper den kalles Blue for å ikke forveksles med de andre.

U9 sa...

Åh. Med en gang jeg så bildet av flaska kjente jeg duften for min indre nese (Ja, når det finnes indre øyne, så finnes det sikkert indre neser også...) Må være nesten 30 år siden sist jeg kjente denne. Artig gjensyn.

Glamourbibliotekaren sa...

Indre neser finnes helt klart!

Anonym sa...

Denne er ein av mine første parfymeopplevingar. Eg hadde den faktisk aldri sjølv, men eg hadde ei kjempefin reklameavis som må ha vore produsert rundt 1978, då eg var tolv. Den var mitt første møte med karrierekvinna som fenomen, og eg huskar framleis eit av sjekkpunkta i testen "Er du en karrierekvinne?" "Jeg har en klokke og jeg bruker den - hver dag. Etter at eg las det gjekk eg sjølvsagt alltid med klokke...

Forresten: Dagens duft: Trouble by Bucheron.

Glamourbibliotekaren sa...

Slike tester savner jeg!