onsdag 12. januar 2011

Terre edt


Denne fra 2006 har jeg vært mange ganger innom Hermèsbutikken for å sniffe på. (Dørvaktene sendte meg bekymrede og skeptiske blikk da the bag lady ramlet innom ved juletider med armene fulle av poser med julegaver som jeg skulle distribuere på vegne av andre.) Dog kostet den litt mer enn jeg hadde budsjett til, så det fikk vente til neste taxfree-anledning.

Det er parfymør Jean-Claude Ellena, en av de mest berømte i bransjen, som har skapt den (som mange av de andre eksklusive duftene til Hermès). Han har gjort mye annet fint, hans datter Celine like så, men Terre er nok den jeg liker aller best. Celine har forøvrig gjort denne.

“This is for the man who has his feet firmly on the ground, but his head is in the stars.” Det er tanken bak Terre, og jeg velger for min egen del akkurat nå å bytte ut "man" med "woman". Den er skapt som en herreduft, men som dere vet, skiller jeg ikke så voldsomt på det - i likhet med flere av nisjeparfymehusene, som lager lekre parfymer uten spesifisering når det gjelder kjønn.

Den åpner med en friskhet av sitrus, ikke for skarp, og går etterhvert over i en varm, varm treduft. Nydelig! Plantebasert, ikke noe animalsk - noe jeg selvfølgelig er glad for.
  • Toppnoter: Grapefruit, orange, flint
  • Hjertenoter: Pepper, pink pepper, geranium leaves, patchouli
  • Basenoter: Cedar, vetiver, benzoin

Det kom en parfum-versjon i fjor, men jeg liker edt bedre. En fin sommerduft (den passer hele året, forørvig) - jeg har sansen for tre- og krydder-dufter om sommeren. CdG Avignon, L'Artisan Passage d'Enfer...

Ingen kommentarer: