fredag 28. januar 2011

Dagens duft 28.01.11

Min elskede signatur gjennom 18 år ble dagens valg. Coco Chanel, dronningen i min samling. Den minner meg ikke om noen andre i hele verden enn meg selv, ettersom jeg aldri har opplevd at noen jeg omgås bruker denne. Tenk, jeg har hatt et kjærlighetsforhold til denne parfymen lenger enn jeg har kjent mannen min!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hei. Her har ikke parfymen fått komme på enda, men det blir nok! Jeg har hjemmedag med oppgaveskriving, og foran meg har jeg 20 fine knallrosa tulipaner. Og hvis jeg er litt lei av skrivingen, tar jeg bare en lukt på de. Det lukter så godt! Litt diskre, men veldig frisk og vårlig lukt. Vet du om det finnes noen parfyme som kan minne om tulipanlukt? Dette tror jeg hadde passet meg fint på denne årstiden!

Alt godt sa...

No svarar eg litt for bibliotekaren her, men Byredo (som dei har på Gimle) har for ikkje så lenge sidan komt med La Tulipe, den burde du prøve. Og når du likevel er på Gimle, sjekk om dei har High line frå Bond No. 9, den duftar også (mellom anna) av tulipan.

Mi duft i dag er deilige Dolce Vita frå Dior, ei klassisk treduft som ifølge beskrivelsen skal ha florale notar og, men eg kjenner dei ikkje. Det kan vere fordi mi flaske er gamal, toppnotane er så og seie borte.

Britt Åse sa...

Jeg bekrefter La Tulipe, som jeg nylig har testet, og kan bekrefte at dufter vår i alle fall :-)
http://hagenpahytta.net/2011/01/23/byredo-la-tulipe-edp-ideen-om-tulipan/

Selv dufter jeg en mix av katolsk messe og bibliotek i dag, det er Etros Messe de Minuit som skaper disse assosiasjonene.Nydelig! Blant notene finner vi røkelse, myknet av myrra, amber og bittelitt vanilje. Den produseres dessverre ikke lenger, og er vanskelig å få tak i.

Glamourbibliotekaren sa...

Flott at dere tar oppgaven - jeg har ikke rukket ennå :) JennyB har også snakket om denne, og jeg tror ikke jeg har sniffet på den - jeg har ikke vært i nærheten av Byredo-dufter siden i 2009 og da fantes den vel ikke..?! Sikkert verdt å prøve!

Hege sa...

Jeg skal prøve TOVA night for første gang i kveld. Ombyggingssalg på Down Town og jeg lot meg friste.

Hermia Says sa...

Kvällens doft blev Miracle, Lancome, efter en provtur hos Kicks. Fin först men nu någon timme senare lite för söt på mig. Fast en helt klart trevlig doft att bära!

Lotta sa...

Idag har jag Narciso Rodriguez for her (myskoljan) - luktar hudnära men fantastiskt gott! Någon som provat edt eller edp? De skiljer sig lite åt och eftersom jag gillar oljan så mycket, men tycker att den kunde dofta lite mer, så funderar jag på att skaffa mig edp-varianten.

Sophie sa...

Bra vi ikke omgås:) Vel, denne er uslåelig, varig og helt enkelt unik. Jeg fikk min første flaske for... det er over 20 år siden, og jeg blir aldri lei av den. Den lukter dessuten helt annerledes på andre mennesker enn meg, har møtt to-tre som har brukt den, spurt dem hva de bærer, og så er det DEN, uten at jeg kunne kjenne igjen lukten.

Kan forøvrig fortelle om
1) en duft som gir meg veldig sterke minner: ROMA av Laura Biagiotti fra 1991 (den eneste av Biagiotti-duftene jeg liker)
og
2) Dagens duft her: Cliniques HAPPY, fordi det var lyst da jeg sto opp.

Glamourbibliotekaren sa...

Hege: Den har jeg ikke prøvd! Bare lest om Tova for lenge siden. Norsk-amerikaner eller noe?

Hermia: Absolutt trevlig! Jeg liker den veldig godt.

Lotta: Jeg har ikke noen av dem, men jeg har andre muskparfymer som jeg er glad i. Det er sikkert verdt å prøve edp!

Sophie: Uslåelig er ordet! :) Og unik fordi den er forskjellig fra person til person, helt riktig! Jeg blir heller aldri lei :)

Glamourbibliotekaren sa...

Utpå kvelden sprayet jeg forøvrig på en liten dusj Rive Gauche. Herlig!

Anonym sa...

Jeg husker at du skrev en post om Korres Body butter, fiken eller guava? Duften minner meg i alle fall om Coco Chanel, kanskje det var derfor du likte den. Coco Chanel passer dessverre ikke meg, derimot har jeg brukt Coco Mademoiselle siden den ble lansert, og fortsetter til tross for at den nå er verdens mest solgte duft eller noe slikt. Den dufter også ganske forskjellig på ulike personer.

ANNEPÅLANDET sa...

Hei! Coco Mademosielle er verdens NEST mest solgte duft, visstnok. Chanel no 5 er den mest solgte :-) Og det er jo ikke uten grunn.

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Interessant, jeg har ikke tenkt over koblingen mellom Guava og Coco Chanel før. Nå har jeg ingen Guava for tiden, men kommer nok til å kjøpe den på nytt før eller senere. Jeg aner en layering-mulighet! Takk for tipset!

Annepålandet: Takk for statistiske opplysninger! :)