fredag 25. januar 2019

Cadjmere


En gammel kjenning dukket opp under juletreet! Cadjmere fra Parfumerie Generale hadde jeg en kort periode for 7-8 år siden, men jeg syntes den ble for lik Eau Duelle fra Diptyque som jeg allerede hadde et forhold til, og i et anfall av opprydding solgte jeg den til en annen parfymeentusiast. Siden har jeg slått meg til ro med at jeg ikke har funnet noe fra Parfumerie Generale som jeg likte godt nok til å kjøpe. Og egentlig bare glemt hele merket. Men til jul fikk jeg altså Cadjmere av mannen min. Jeg bestemte meg for å gi den en ny sjanse, for det er jo veldig hyggelig å ha parfyme som noen kjær har valgt ut til deg! Glad er jeg for det, for nå synes jeg den er mye, mye bedre. Den er virkelig helt annerledes enn jeg husker, mye mer treaktig, mindre vanilje. Egentlig ikke så veldig lik Eau Duelle i det hele tatt. Jeg vet ikke om de har endra den, eller om det er nesa mi som har blitt mer sofistikert? Nå er den i tillegg blitt en vinterduft for meg, siden jeg fikk den til jul, og det passer så bra! Varmt treverk, det blir ikke mye mer vinter enn det. Nydelig! En gave fra mannen min, og jeg kjenner ingen andre som bruker den. Et ekstra pluss! Den beskrives på deres egen nettside som å svøpe seg inn i et kasjmir-sjal. Mmmmmmmm. 

Pierre Guillaume har laga den, som de andre Parfumerie Generale-duftene, og den inneholder følgende noter: 

Rosentre, sandeltre, myrtekvister, sevje, harpiks fra kenyansk sypress, ambrette og vanilje. 
2 kommentarer:

Line sa...

Stas med ny omtale! Har en tester på denne og den er virkelig nydelig. Da jeg bestilte tester på denne fikk jeg også Santal Majuscule fra Serge Lutens. Slettes ikke dum den heller. Liker godt å prøve parfymer over en periode for å virkelig vurdere om jeg vil ha dem.

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, det er alfa og omega, spør du meg. Impulskjøp kan være risky! Man må i alle fall få prøvd dem ordentlig på seg selv, det hjelper ikke at de lukter godt på andre.