tirsdag 17. september 2013

Bois des IlesJeg husker første gang jeg så Chanel Exclusifs. Jeg tror det må ha vært på Bergdorf Goodman i 2005. Jeg var der for å kjøpe to parfymer fra Etra, men ble oppmerksom på disse enorme flaskene (200 ml) som jeg aldri hadde testet - bare lest om. Siden det har jeg sirklet rundt dem hver gang jeg har vært ved en Chanel-disk i New York/London/Paris, og endelig: I sommer bestemte jeg meg for å investere. Heldigvis har de kommet i mindre flasker de senere årene - 75 ml er akkurat passe. 

Bois des Iles eau de toilette er en nydelig duft, tvers igjennom. Den er perfekt om høsten, men jeg kommer nok til å bruke den året rundt. Jeg har hatt en liten tester av den en god stund, og av alle Chanel-testerne mine (tror jeg har alle fra Exclusifs-duftene) var det den jeg likte aller, aller best. Den ble skapt av Ernest Beaux i 1926 - hvorvidt den er helt identisk nå, er jeg usikker på, og visstnok skal den være inspirert av Pjotr Tsjajkovskijs opera Spardame.  

Den er for både kvinner og menn. På en måte minner den litt om Chanel No.5, bare mørkere og mer maskulin. Samme mann står bak begge, samt en hel del andre av Chanel-duftene - No. 22, Gardenia, Cuir de Russie.

Toppnoter: Aldehyder, bergamot, neroli, fersken
Hjertenoter: Jasmin, rose, liljekonvall, iris, ylang-ylang
Basenoter: Vetiver, sandeltre, benzoin, musk

Exclusifs-duftene gir meg assosiasjoner til musikk. Bois des Iles er cellosonatene til Johannes Brahms, som strømmer ut fra en grammofon i en leilighet i Paris - høyt under taket, mørkt interiør, vegger fulle av kunst og bøker. Og en kopp darjeeling. 

9 kommentarer:

fru winther sa...

Gratulerer! Jeg drar til London i morgen, og planen er å komme tilbake med Bois des Iles jeg også. Absolutte favoritten blant "Exclusifs'ene".

Glamourbibliotekaren sa...

Takk! Ja, jeg liker den aller best. Men det er mange fine! God tur!

Anaruh sa...

Så vakkert du beskriver assosiasjonene du får av duften! Jeg har aldri hørt som denne Før (er ikke like parfymeoppdatert som deg), men tenker at jeg sikkert kommer til å like den ut fra stemningen du beskriver :)

Anonym sa...

Den er nydelig, men på meg er den dessverre ganske flyktig. Skulle ønske den var å få som eau de parfum.

Glamourbibliotekaren sa...

Anaruh: Takk for det!

Anonym: På meg er den alt annet enn flyktig, så en eau de parfum ville blitt overkill i sprayform i allefall - men kanskje i en elegant flakong hvor man bare tok på en liten dråpe? Mmm!

Anonym sa...

Mmm snuse snuse ;) Hvor har du fått tak i parfyme prøvene? Ut i fra beskrivelsene tror jeg absolutt dette er noe for min snute!
Vh Kaia

Glamourbibliotekaren sa...

Akkurat nå husker jeg ikke hvor jeg fikk tak i prøvene? Det er minst et par år siden. Skal forsøke å tenke!

Miss Golightly sa...

Må bare si takk for tips. Jeg kjøpte Bois des Iles da jeg var i London nå. Jeg er ikke noe parfymemenneske, fordi jeg alltid har vært redd for å "stinke":)Brukte mye parfyme da jeg var i tenårene, men så ble jeg sikkert også lei..
MEN NÅ: Bois Des Iles, for en duft!!
I tillegg til denne kjøpte jeg i høst den nydelige "Atelier Cologne" også etter tips fra deg. Så nå har jeg en duft til fest og en til hverdag. TAKK!

Glamourbibliotekaren sa...

Så hyggelig å høre!