mandag 21. januar 2013

Dufter i 2013 - uke 4Mandag 21.01: Givenchy Tartine et Chocolat. Grubler litt på å gå løs på alle mine små parfymesamples, har mista oversikten fullstendig.

Tirsdag 22.01: Jeg har funnet fram mine Diptyque-samples. I dag går jeg for L'eau de L'eau, en koselig krydret sitrus-aktig cologne.

Onsdag 23.01: Parfumerie Generale Papyrus de Ciane, en grønn duft som forsvant ganske fort fra mine håndledd - jeg får teste den på nytt i kveld.

Torsdag 24.01: Diptyque Tarocco. Denne forsvinner også veldig fort. En time etter påføring sitter det igjen en svak duft av noe som kunne vært cKone. Mild sitrus.

Fredag 25.01: Diptyque Tam Dao. Denne har jeg fundert på i snart ti år. Enn så lenge tenker jeg at den minner litt for mye om mine andre røkelses/sandel-dufter (som CdG Avignon og L'Artisan Passage d'Enfer), så jeg har ikke investert. Men man skal aldri si aldri. Den er stadig fin.

Lørdag 26.01: Parfumerie Generale L'eau Guerrière. Mye tre og musk. Helt ok, men jeg er nok ikke helt i målgruppa til PG. Jeg har til gode å finne en duft hos dem som jeg kunne tenke meg å bruke jevnlig. 

Søndag 27.01: Diptyque Eau Lierre. Veldig grønn, jeg får assosiasjoner til hagearbeid og potteplanter (når man klipper av en tjukk stilk på amaryllisen osv). Slett ikke verst, men jeg føler ikke helt at den angår meg. 


Det er moro å teste forskjellige parfymer! Jeg tenker jeg fortsetter med det i neste uke også. 11 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Bare for moro skyld! :-)

Mandag: Boucheron Jaipür

Tirsdag: Versace Yellow Diamond (som først føles bare som en sky av sitron, men blir fin og litt treaktig utover dagen).

Onsdag: Versace Yellow Diamond.

Torsdag: Cacharel Anaïs Anaïs (i et anfall av vårlengsel).

Har ikke så veldig mange parfymer, men står alltid og grubler litt før jeg velger!

Glamourbibliotekaren sa...

Fortsett med rapportering! :)

MissLucy sa...

jeg "jobber" meg gjennom Chanel samples for tiden. Begynte mandag med Cristalle edp, og fortsatte med edt, for det har gått opp for meg at Chaneldufter kan være veldig forskjellige i sine ulike konsentrasjoner. Neste uke blir det no 5 i fire konsentrasjoner. Fortsatte tirsdag med Bois des iles i edt + parfymeversjon. Onsdag no 22, torsdag 31 rue cambon og fredag cuir de russie. Konklusjonen er at jeg nok må investere i en ny flaske Cristalle, som jeg hadde som tenåring, men de andre klarer jeg meg uten. Bois des iles trodde jeg var en må-ha for meg, men dette var tredjegangs test, og jeg trenger den ikke lenger... 31 rue cambon må jeg nok teste en gang til, for jeg var litt ukonsentrert den dagen.

ANNEPÅLANDET sa...

Denne uken har jeg vært ute og reist, og tok med noen små duftprøver i bagasjen, bl.a. gjenoppdaget jeg Guerlains Idylle. Den har sin sjarm, og jeg tror jeg skal ønske meg en EdP til bursdagen. Ellers litt av hvert denne uken.

Stine Arkeologine sa...

Fredag: Yardley Lily of the Valley

Lørdag: Yves Rocher Moment de Bonheur

Søndag: Yves Rocher Moment de Bonheur

Glamourbibliotekaren sa...

Marie: Cristalle er jeg veldig glad i! Tror det er edt jeg har. Kjøpte den i Frankrike i 2004, gode minner!

Annepålandet: Idylle er virkelig fin. Jeg falt pladask da den kom, men min småallergiske ektemann nøs og nøs - så av hensyn til han har jeg ikke kjøpt den. Den minner meg litt om en parfyme fra Monsoon som jeg brukte veldig mye for femten-seksten år siden, som jeg elsket, men som forsvant.

Stine A: Takk for rapporter! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Forresten, Marie - jeg svarte akkurat på kommentaren din fra uke 2, med et Ysatis-relatert spørsmål! :)

Janne sa...

Hei, har du et forslag til en svak parfyme/olje/kropssduft? Etter at jeg fikk baby har det liksom blitt helt feil å ha på parfyme, og nå synes jeg alt lukter så sterkt. Samtidig ønsker jeg litt god lukt :)
Hilsen Janne

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Hva med å bruke en parfymert bodylotion som om det var parfyme? Med det mener jeg å ta på bare litt, kanskje på armene eller i nakken, og absolutt ikke på hele kroppen som om det var en vanlig bodylotion. Duften er mildere enn en parfyme, men varer allikevel lenge synes jeg. Kanskje en fra L'Occitane? Jeg liker peon-lotionen deres, og det skal ikke mye til. Nakken er kanskje ikke så lurt allikevel når jeg tenker meg om, hvis man bærer rundt på en baby som har nesa inntil hals/nakke. Finn et annet sted for påføring :) Biotherm sine kroppsserier har også velduftende bodylotioner, f.eks. den oransje.

Janne sa...

Takk for gode tips, jeg liker L'Occitane så det rådet skal jeg følge :) Hvis du kommer på andre milde parfymer så si gjerne ifra. Det er kanskje nyttig for de med allergi også. Ha en fin kveld!

ANNEPÅLANDET sa...

Hei Janne! Måtte bare slenge inn en kommentar her. Har lest et sted at babyer kjenner igjen duften av mamma (dvs uten parfymeduft), så kanskje dette er tiden for å ikke bruke noen duft i det hele tatt? Eller hva med 4711s Eau de Cologne - den er så ren og fin, det kan sikkert ikke skade!