tirsdag 26. april 2011

Kjapp test av sommerdufter

Jeg må innrømme at sommerversjoner av populære parfymer interesserer meg lite. Det er jo en annen duft - så hvorfor kalles de en variant av den opprinnelige? Mange av dem ligner jo ikke en gang. Men om sommerversjonen er identisk med den originale - men uten alkohol, sånn at man kan bruke den uten å være redd for å få mørke flekker av sola - da gir det absolutt mening. Jeg har en slik sommerutgave av Lancome Miracle, og den er helt lik originalen.

I dag prøvde jeg Calvin Kleins Eternity Summer 2011 på den ene hånden, og cK One Summer 2011 på den andre. Førstnevnte var temmelig kjedelig. Jeg er ingen fan av Eternity heller (herreduften liker jeg derimot svært godt), og sommerutgaven var en upersonlig shampooduftende sak som for meg blir helt meningsløs. cK Ones sommerduft er langt unna originalen den også, men falt litt mer i smak hos meg. Den minnet om noe kjent. Noe jeg har? Etter en stund kom jeg på det: På min hud minner den veldig om Anna Sui Dolly Girl, som jeg har hatt og brukt - men som jeg nylig solgte fordi jeg brukte den for sjelden nå for tiden. Fin, men uaktuell altså.

Nei, sommerdufter for meg er noe helt annet. De kan gjerne inneholde sitrus, blomster, tropiske noter - men selve sommerassosiasjonen vil jeg forbeholde min egen nese og hjerne. Hva Calvin Klein / Escada / D&G osv mener duften av sommer er, er meg knekkende likegyldig.

2 kommentarer:

Jenny B sa...

Jag har aldrig tyckt om att parfymföretagen kommer ut med "sommar"-versioner av kända dofter. Kan de inte skapa en ny, originell doft istället för att utnyttja ett känt namn? Jag har heller aldrig blivit förtjust i någon "sommar"-doft. Jag håller med Glamourbibliotekaren, sommarkänslan kommer inte av namnet de klistrat på flaskan!

Anonym sa...

Min favoritt for den varme årstiden er Escale a Portofino fra Dior. Den er frisk og sitrusaktig - helt perfekt for meg:)