tirsdag 24. januar 2012

Eau de Gingembre

Jeg ble svært glad da jeg i høst la merke til at flere apoteker har tatt inn produktene fra Roger & Gallet, som tidligere ikke har vært så tilgjengelige her i landet. Jeg har snust på dem både i Paris og London uten å kjøpe noe, men da desemberlønna kom, slo jeg til. De minste flaskene koster kr 199, hvilket må sies å være en sympatisk pris. I tillegg har de såper og kremer.

Den jeg falt aller mest for, var Gingembre. Det er en frisk duft hvor ingefær har hovedrollen, men ikke på en "foody" måte. Jeg synes neroli-noten er vel så fremtredende, hvilket jeg jo elsker, det samme med bergamot. Den er i retning sitrus mer enn noe annet. Den sitter ikke så lenge på, føles ikke tung, og kan brukes av begge kjønn.

  • Toppnoter: Japansk ingefær, neroli, bergamot
  • Hjertenoter: Absolue de gingembre, ambrette
  • Basenoter: Benzoinbalsam, musk

Å kunne kjøpe fin parfyme på sitt lokale apotek er morsomt! De andre er fine også - sitron, grønn te, rose... Det kan nok bli flere flasker i mitt skap med tiden.

7 kommentarer:

Lovise sa...

Mmmm. Så fint. Ingefær og sitrus er en strålende kombinasjon! Merket minner meg om deilige turer til Paris, og snoking i lokale pharmacies.

Maje sa...

Vet du hvilke apotek som har denne duften? Søkte raskt på sidene hos noen apotekkjeder som finnes i nærheten, men så ikke ut til at noen av dem fører dette merket..

Glamourbibliotekaren sa...

Lovise: Enig! Små apoteker, ikke minst i Firenze og Roma, er de beste!

Maje: Noen Vitusapoteker har det i allefall.

ANNEPÅLANDET sa...

Spennende - må sjekkes nærmere!
Og så fint med et innlegg her på parfymebloggen igjen - nå trodde jeg nesten at Glamourbibliotekaren hadde sluttet å bruke parfyme....

Glamourbibliotekaren sa...

Og en annen leser trodde her om dagen at jeg hadde sluttet å bruke leppestift fordi jeg ikke skrev så mye om leppestift for tiden :) Nuvel, den daglige parfymerapporteringa var bare et prosjekt for et år. Men det kommer selvfølgelig flere duftomtaler etterhvert! Jevnlig, som tidligere.

Stine Arkeologine sa...

Var på apoteket i dag (Vitus), og da måtte jeg selvsagt snuse på de små godsakene. :-) De var på salg, faktisk! Bare sitron og rose igjen, og av de likte jeg sitron best. Først frisk og ren som en nyskjært sitronskalk, etterhvert tørrere og litt maskulin. Kjempegod!

(Har bare kjøpt gnagsårplaster på apotek i Firenze og Roma.. men neste gang (Firenze i mai!) skal jeg ta en ekstra titt i hyllene!)

Anonym sa...

Så morsomt. Får lyst til å fortelle den lille historien om at mannen min og jeg, etter å ha spart lenge, feiret påsken ifjor på Hotel Negresco i Nice. Vi er ikke vanligvis luksusdyr, men ville gjerne se og oppleve. Det var som å bo i en blanding av museum og kunstgalleri. Vi fikk denne parfymen utdelt ved at en hyggelig medarbeider banket på hotellrom døren. Hun forklarte at duften ble benyttet som rom parfyme hos dem. Det luktet helt nydelig. Vi tok den selvfølgelig med hjem og sprayer en liten svisj når vi vil minnes påsken ifjor.