mandag 23. mai 2011

Dune


Christian Diors "Dune" fikk jeg i hurtigsvarspremie da jeg tegnet abonnement med KK, Det Nye eller Henne omkring 1993-1994. Slike abonnementspremier var en av mine hovedkilder til parfymer på den tiden. Dette var lenge før internett, og det fantes ca en halv parfymebutikk i nærmeste by. De førte kun Elizabeth Arden. Ergo abonnerte jeg på alt mulig hvis det betød at jeg mottok fine nye parfymer!

Jeg brukte den ivrig på våren i tredjeklasse på gymnaset. Derfor liker jeg å bruke den i april-mai - den minner meg om vår og lyse kvelder, og heldigvis ikke om eksamen. Jeg kjøpte den på nytt for noen år siden, ettersom min lille flaske forlengst var tom.

Noter:
  • Toppnoter : Bergamot, mandarin, rosentre, aldehyder
  • Hjertenoter: Jasmin, rose, ylang-ylang
  • Basenoter: Vanilje, patsjuli, benzoin, sandeltre

En hyggelig og nostalgisk duft altså. Og det slår meg at den er mer klassisk Dior nå - jeg kjenner litt flere eller andre noter enn tidligere. Aldehyder for eksempel.

8 kommentarer:

Lotta sa...

Åh, den är fin. Jag bär den själv idag. Hav, tång och solvarm hud... Har någon tips om någon liknande doft som jag kan prova?

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Å, ja! Denne hadde jeg også på videregående, men jeg har ikke kjøpt den igjen, kanskje jeg skal prøve neste gang jeg ser den.

Cecilie sa...

Ah, den husker jeg. Denne fikk jeg sammen med den aller første utgaven av Henne, våren 94. Jeg gikk på folkehøyskole, så jeg vil tro at jeg vil få assosiasjoner dit dersom jeg lukter på den i dag, og det bør jeg tydeligvis gjøre:)

Glamourbibliotekaren sa...

Lotta: Hmmm.. jeg må tenke litt. Man assosierer så ulikt når det gjelder dufter, så det er litt vanskelig å si hvilke som eventuelt ligner :)

Ingrid S.H: Vær forberedt på minner som kommer strømmende! :)

Cecilie: Aha, da var det sikkert da jeg fikk den også! Jeg husker jeg fikk den aller første utgaven av Henne i posten. Jeg husker til og med hvordan coveret så ut! :)

Kirsti sa...

Her er mer om deilige Dune. Det er flere som melder om duftforandringer. Les kommentarfeltet på bloggposten i linken. Har du erfart det?

http://hagenpahytta.wordpress.com/2009/11/14/chr-dior-dune/

Glamourbibliotekaren sa...

Kirsti: Oi, reformulering, det hadde jeg ikke tenkt over muligheten til en gang! Det kan jo absolutt hende jeg er offer for noe sånt.

Alt godt sa...

Den vart reformulert for ca. 2-3 år sidan, eg fann ei gamal utgåve i Bodø, som Hagenpåhytta fekk kjøpe av meg, eg visste at ho ville ha den. Du ser forskjell på flaskene, den nye har meir perlemorskinn og har gradert farge, medan den gamle hadde lik farge over heile flaska, så vidt eg huskar.

Skilnaden i duft er at den nye er fruktigare, litt meir jentete i uttrykket. Den opprinnelege har meir aldehydar, og har meir karakter, syns eg. Den eldre sit også betre.

Glamourbibliotekaren sa...

Aha, men da må det jo være den gamle jeg har allikevel. Det er kanskje fem år siden jeg kjøpte min flaske, og det er ikke noe perlemor i det hele tatt. Ikke er den spesielt fruktig heller. Takk for oppklaringen!