onsdag 4. juni 2014

Chanel No. 19


Et lenge planlagt Paris-innkjøp. Jeg digger 70-talls-parfymer - denne er fra 1970/71 og ble laget av Henri Robert til Coco Chanel, ett år før hun døde. Tallet 19 er fødselsdatoen hennes - 19. august. Det er en grønn duft med blomster og litt tre, en chypre. Den er frisk på en grønn måte, ikke typisk frisk-lett, men kjennes sofistikert og veldig klassisk. Den er beslektet med Vent Vert. Jeg har virkelig falt pladask for den, og er lykkelig for å endelig ha kjøpt den! Jeg liker egentlig å lengte litt etter parfymer.. det er en del av gleden over å endelig kjøpe og bruke den!

Toppnoter: Bergamot, galbanum, hyacinth, neroli
Hjertenoter: Jasmin, rose, liljekonvall, iris
Basenoter: Sandel, vetiver, hvit musk, lær

Ganske heavy og intens blomster-lineup på hjertenotene der, men det blir virkelig ikke for prangende. Den er helt perfekt!


4 kommentarer:

koristen sa...

Åååh, min første "voksne" parfyme var Chanel No. 19 - jeg vil ikke begynne å tenke på hvor lenge det var siden, men husker at jeg elsket den da... Må nok teste den igjen :-)

Anaruh sa...

Mmm, dette var farmors parfyme. Husker den stod på hylla på badet ved siden av farfars Old Spice! Kanskje jeg må ta meg en tur innom et parfymeri for å lukte på den igjen en dag. Tror ikke den er helt meg, men sånn for nostalgiens skyld :)

Glamourbibliotekaren sa...

Koristen: Den er jo veldig fin!

Anaruh: Min farmors parfyme er den til venstre - 4711!

Hege sa...

Kjøpte denne til min datter nå da hun ble 41 år, hun ble begeistret.