mandag 23. juli 2012

Sommerdufter

  


En kveld for noen uker siden gjorde jeg noe jeg har tenkt på lenge, som sikkert høres veldig rart ut for de hvis antall parfymeflasker kan telles på én hånd - det vil kanskje si de aller fleste. Jeg sorterte parfymene mine og flyttet vinterparfymene, senvinter/tidligvår-parfymene og noen av vårparfymene inn i skapet igjen, der høstparfymene allerede stod, og hentet heller fram alle tidligsommer / sensommerparfymene. Det finnes sommerklær, det finnes sommersko, det finnes sommermusikk, sommerbøker, sommerfilmer - og sommerparfyme. Det henger sammen og kan i høyeste grad sammenlignes. Tilbehøret som setter en ekstra spiss på sommeren, som man ikke bruker så mye ellers. Det som gir assosiasjoner til en årstid, en stemning - og for meg er det duft som har den aller største effekten i så måte. 


Jeg snuste litt på Cristobal, Sexy Graffiti og Eden og tenkte "mmmm, gleder meg til å bruke disse i august". Jeg snuste på Pivoine, Piment Brûlant og Miracle og tenkte "farvel, vi ses igjen i mars!". Og jeg snuste på Brit Red, Vanille Abricot og Eau d'Italie og tenkte "HURRA; nå er det sommerferie!" Noen dufter typisk sommerlig - tropisk, solkrem, frukt, blomster og vanilje og alt det der, mens andre gir meg sommerassosiasjoner rett og slett fordi jeg fikk dem og tok dem i bruk midt på sommeren. 


Disse er i heavy rotasjon på mine håndledd for tiden: 


Cacharel Amor Amor - kjøpt på vei hjem fra Stevie Wonder-konsert i Stockholm i juli 2004.


Estée Lauder Azuree Soleil -  kjøpt sommeren 2007.


L'Occitane Citrus Verbena - fått sommeren 2008 av min mann. Kanskje den beste sitrusduften jeg kan tenke meg. 


Burberry Brit Red - kjøpt på bryllupsreise i Firenze i juli 2006. 


Eau d'Italie - fått i bursdagspresang av min mann sommeren 2010. 


Charlie Red - nostalgisk duft, opprinnelig brukt sommeren 1994, kjøpt på nytt for noen år siden. 


Comptoir sud pacifique Vanille Abricot - sommerlig og tropisk!


L'Artisan Passage d'Enfer - varm og ganske tung røkelse, super på varme sommerkvelder! Kjøpt i Lucca på bryllupsreise i 2006. 


Armani Acqua di Gio - frisk og luftig. Den fikk jeg av min mann sommeren 1997 da jeg bodde på Kringsjå og denne parfymen var ganske ny. Jeg har akkurat kjøpt en til, for jeg tror kanskje den er på vei ut til fordel for en nyere variant som ikke er like godt. 


Kenzo Eau de Fleur Magnolia - bursdagsgave fra min mann sommeren 2009. Nydelig og frisk. 


L'Artisan La Chasse aux Papillons Extrême - hvite blomster! Presang til meg selv sommeren 2008. 


L'Erbolario Aqua di Profumo Caprifoglia - dufter som kaprifolen på Capri, ikke den som er her. Kjøpt i et apotek i Firenze på bryllupsreise i 2006. 


Yves Rocher Naturelle - Tror denne var en blindbuy fra den godeste Yves, og heldigvis falt den i smak. Temmelig fruktig til meg å være, og det er sitrusen og eplene som kommer mest fram. 
Om en måned ser lista litt annerledes ut. Vi får komme tilbake til saken!3 kommentarer:

Birgit sa...

Oppdaget nettopp bloggen din og har allerede blitt veldig glad i den! Jeg lurer på om du husker vidunderlige Leap fra The Body Shop? En lett og vivendel-aktig duft. Den gikk ut av produksjon for mange år siden, så eBay har roet nervene de siste årene. Jeg har litt problemer med å definere notene i den, så jeg tremger hjelp til å finne noe som ligner :)

Glamourbibliotekaren sa...

Hei, så hyggelig at du liker bloggen! Jeg har garantert prøvd Leap, for det er ikke den Body Shop-parfyme jeg IKKE har prøvd siden ca 1989 - men jeg kan ikke huske den. Var det en av parfymeoljene, eller hadde den en annen type flaske? Kjøp alle flasker du kommer over på eBay er mitt tips! :)

Birgit sa...

Takk for svar:) Leap var en av oljene, ja. Den klassiske runde flakongen, - jeg har lest at noen sammenligner den med t L'Artisan's Mimosa Pour Moi. Men denne igjen er ukjent for meg ( må testes ). Leap har en karamellaktig mykhet i seg, uten at det blir for søtt.
Så en annen sak: Har du testet Estee Lauder Private Collection Tuberose Gardenia ? Jeg kjøpte den på impuls fordi jeg ble bergtatt og forelsket etter å ha testet den noen timer. Så kom jeg hjem samme kveld og fikk helt noia av liljekonvallen.