fredag 22. juli 2011

Costume National Scent Sheer


Scent Sheer ble lansert i 2003, og nesa bak er Laurent Bruyere, som også har laget to av de få fruktige duftene jeg liker - Cacharels Amor Amor og Escadas Sexy Graffiti. Han klarer med andre ord å lage dufter med fruktnoter som får meg til å nikke og smile istedet for å skjære grimaser, og det er absolutt en kunst. Der er jeg kresen!

Jeg prøvde den hos Parfumerie i april, og falt pladask. Da feriepengene kom i juni, investerte jeg. Min første assosiasjon var nemlig en bodyserie fra Boots som jeg hamstret på midten av 90-tallet, og som jeg ønsket skulle komme i parfyme - hvilket den selvfølgelig aldri gjorde. Men nå har jeg igjen den nydelige friske duften, og denne gangen i et litt mer holdbart format enn bare en bodyspray.

Den er ment å være en lettere variant av Costume National Scent, men jeg tenker alltid på slike "varianter" som selvstendige dufter. Den er en oriental - floral, og har følgende noter:

  • Toppnoter: Jasminte
  • Hjertenoter: Aprikosnektar, hibiskusblomst
  • Basenoter: Hvit musk, amber

Jasminte er altså stikkordet, den blir sammenlignet med det i renhet og klarhet.

En ren, snill og frisk duft, uten å være kjedelig og intetsigende og "tretten på dusinet". Det er faktisk ikke så ofte jeg ramler over slike!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läser med stort nöje dina bloggar och är liksom du mycket road av parfym. Om någon vecka ska jag göra ett kort besök i Köpenhamn och jag undrar om du har några bra förslag på parfymbutiker. Jag vill framför allt lukta på (och kanske köpa) ovanligare eller nischade parfymer...
Om du har förslag på restauranger med god vegetarisk mat och klädaffärer som roar dig vill jag gärna höra dem.

Tack på förhand och tack för intressant bloggläsning. Dina texter ger mig kul inspiration.

AK

Glamourbibliotekaren sa...

Hei, så hyggelig, takk for det! I København er det (såvidt jeg vet) Illum som har den største parfymeavdelingen. Der har de Annick Goutal, Creed, Acqua di Parma, og flere andre merker som man ikke får tak i overalt. Wagamama på baksiden av tivoli har god vegetarmat (blant annet), og Riz Raz har vegetarbuffet! God tur!

Anonym sa...

Hej, tack för tipsen! Jag var i Köpenhamn och luktade mycket på Un petit rien av Miller Harris och Hermes Eau de Merveilles. Men det blev inget inköp ännu!

AK

Glamourbibliotekaren sa...

Mmm, fine dufter å sniffe på! :)